تلفن رزرو ملاقات حضوری با وکلا

26155991

 

ساعات کاری

ساعت 4:00 بعد از ظهر الی 7:00 شب

 

عقد موقت

سؤالات متداول در خصوص عقد موقت به شرح زیر می‌باشد:

عقد موقت چگونه است؟ احکام صیغه دختر باکره به چه نحو است؟  تقاضای صیغه چطور است؟  قانون صیغه چگونه است؟

بعضی عقد منقطع را مخالف هدف ازدواج و گاهی برخلاف شئون زن دانسته و آن را با فحشاء مقایسه کرده‌اند. لیکن طرفداران این‌گونه نکاح به انتقادات مخالفان پاسخ داده و متعه را هرچند که استفاده آن در عمل نادرست است، نهادی سودمند معرفی کرده‌اند. خلاصه دلایل طرفداران متعه به شرح زیر است:

 ۱ - متعه مانع فحشاء و فساد است. در اجتماعی که متعه به رسمیت شناخته‌نشده است، چون ازدواج دائم همیشه ممکن نیست، روابط آزاد در بین مردم گسترش می‌یابد و فحشاء و فساد توسعه پیدا می‌کند.

۲- روابط آزاد دارای نظم و انضباطی نیست و تعهداتی برای اشخاص ایجاد نمی‌کند. این روابط ناراحتی‌های جسمی و روحی به بار می‌آورد؛ اما عقد منقطع دارای نظم و قاعده است و تعهداتی برای طرفین ایجاد می‌کند و به‌مراتب بهتر از روابط آزاد است. عقد منقطع به‌ویژه ازلحاظ اولاد مزیت قابل‌توجهی نسبت به روابط آزاد دارد؛ چه فرزندان ناشی از نکاح منقطع به پدر و مادر خود ملحق می‌شوند و دارای تمام حقوق فرزندان مشروع هستند و پدر و مادر باید در نگاهداری و تربیت آن‌ها بکوشند، درحالی‌که فرزندان ناشی از روابط آزاد سرنوشتی شوم و رقت‌بار دارند زیرابه پدر و مادر قانونی ملحق نمی‌شوند و آنان خود را موظف به نگاهداری و تربیت این فرزندان نمی‌دانند و اجتماع نیز به دیدهٔ حقارت به اینان نگاه می‌کند.

به‌هرحال شک نیست که نکاح منقطع با همه فوایدی که دارد نمی‌تواند جای نکاح دائم را بگیرد، تشکیل خانواده بدان گونه که کانون آسایش و آرامش و تربیت فرزندان شایسته و مایه تعاون و اتحاد کامل زن و مرد باشد فقط با نکاح دائم میسر است. وانگهی در جامعه ما نکاح منقطع امری چندان پسندیده نیست و بسیاری از زنان با دیده نفرت بدان می‌نگرند و آن را به‌آسانی نمی‌پذیرند. ازاین‌رو ازدواج موقت در عمل اهمیت چندانی ندارد، بااینکه قانون آن را معتبر شناخته است.

در خصوص صیغه دختر باکره ، قانون به‌صورت مجزا صحبتی نکرده است ، لیکن طبق مادهٔ ۱۰۴۳ قانون مدنی اصلاحی در سال ۱۳۷۰، نکاح دختر باکره، اگرچه به سن بلوغ رسیده باشد، موقوف به اجازه پدر یا جد پدری او است و هرگاه پدر یا جد پدری بدون علت موجه از دادن اجازه مضایقه کند، اجازه او ساقط و در این صورت، دختر می‌تواند با معرفی کامل مردی که می‌خواهد با او ازدواج نماید و شرایط نکاح و مهری که بین آن‌ها قرار داده‌شده، پس از اخذ اجازه از دادگاه مدنی خاص، به دفتر ازدواج مراجعه و نسبت به ثبت ازدواج اقدام نماید.

عقد موقت

صیغه عقد موقت

سؤالات متداول در خصوص صیغه موقت به شرح زیر می‌باشد:

صیغه موقت چیست؟  صیغه عقد موقت به چه صورت است؟ صیغه یک‌ماهه به چه روش است؟  شرایط فسخ صیغه چیست؟  مهریه صیغه چگونه است؟

نکاح منقطع از بسیاری جهات مانند نکاح دائم است. شرایط و موانع نکاح منقطع همان است که در نکاح دائم آمده است، به‌استثنای آنچه ذیلاً گفته خواهد شد. آثار آن‌هم اصولاً، جز در مورد نفقه و ارث ، همان آثار نکاح دائم است؛ به‌ویژه ازلحاظ اولاد تفاوتی بین نکاح دائم و نکاح منقطع نیست و فرزند ناشی از این نکاح از کلیهٔ حقوق فرزند ناشی از نکاح دائم برخوردار است. تفاوت عمدهٔ نکاح منقطع و دائم در امور زیر است:

۱ - تعیین مدت در نکاح منقطع شرط لازم است. مادهٔ ۱۰۷۵ قانون مدنی دراین‌باره می‌گوید: «نکاح وقتی منقطع است که برای مدت معینی واقع‌شده باشد». پس اگر مدت در نکاح منقطع ذکر نشود، بی‌شک نکاح منقطع واقع نخواهد شد.

۲ - تعیین مهر از شرایط اساسی نکاح منقطع است و در این‌گونه نکاح عدم ذکر مهر در عقد موجب بطلان است (ماده ۱۰۹۵ قانون مدنی).

 ۳- در نکاح منقطع شوهر ملزم به دادن نفقه به زن خود نیست ، مگر اینکه دادن نفقه شرط شده یا عقد مبنی بر آن جاری‌شده باشد (ماده ۱۱۱۳ قانون مدنی)، یعنی انفاق به زن قبل از عقد موردتوافق طرفین واقع و بنای زوجین در زمان عقد بر آن باشد.

۴- در نکاح منقطع مقررات طلاق اجرا نمی‌شود و جدائی زن و شوهر با انقضاء یا بذل مدت یا فسخ نکاح تحقق می‌یابد. بنابراین طلاق و آنچه در قانون مدنی راجع به آن آمده است ویژه نکاح دائم است (مستنبط از ماده ۱۱۲۰ قانون مدنی).

۵- عدهٔ زوجه منقطعه پس از جدائی از شوهر (در غیر زن آبستن) دو طهر است، اعم از اینکه جدائی به علت فسخ نکاح یا انقضاء یا بذل مدت باشد، درحالی‌که عدهٔ فسخ نکاح یا طلاق در نکاح دائم سه طهر است . هرگاه زوجه منقطعه به اقتضای سن (یعنی بااینکه در سنی است که علی‌القاعده باید عادت زنانگی داشته باشد) عادت نبیند، عده او ۴۵ روز است، حال‌آنکه عدهٔ این‌گونه زنان در نکاح دائم سه ماه است (مواد ۱۱۵۱ و ۱۱۵۲ قانون مدنی). البته عدهٔ وفات و عدهٔ زن آبستن در مورد نکاح دائم و نکاح منقطع یکسان است (مواد ۱۱۵۳ و ۱۱۵۴ قانون مدنی).

۶ - در نکاح منقطع زن و شوهر از یکدیگر ارث نمی‌برند (مستنبط از مواد ۹۴۰ و ۱۰۷۷ قانون مدنی).

صیغه موقت

زیر مجموعه ها

صیغه محرمیت,متن صیغه محرمیت,خواندن صیغه محرمیت

متن صیغه موقت,خطبه عقد موقت,خطبه صیغه,نحوه خواندن صیغه موقت,خواندن صیغه

آیه صیغه,آیه صیغه موقت

متن صیغه نامه,متن صیغه نامه موقت,نمونه سند ازدواج موقت,نمونه فرم ازدواج موقت

 %

تلاش جهت رضایت موکل

 %

موارد موفق در پرونده های ارجاع شده به این دفتر

 

سال سابقه وکالت تخصصی

 

تعداد پرسشها و پاسخهای ارائه شده توسط وکلای ما

درباره دفتر وکالت تخصصی طلاق

خدمات صادقانه / مناسب ترین حق الوکاله

دفتر وکالت تخصصی طلاق با سابقه 14 ساله در این زمینه افتخار دارد تا اعلام نماید تمامی پرونده های ارجاعی با دقت و در کمترین زمان ممکن توسط وکلای مجرب و آشنا به زیر و بم مواد قانونی تا حصول نتیجه مطلوب با تمام قوا پیگیری می گردد.

بر اين اساس، این مرکز دارای بیشترین سطح رضایت مشتری در زمینه دعاوی حقوقی خانواده بوده و وظیفه خود می داند تا این سطح بالای کیفیت را بیش از پیش حفظ نماید .

خدمات وکالت در دعاوی و مشاوره حقوقی تاکنون ارائه شده

  •  وکالت در دعاوی طلاق
  •  وکالت در طلاق توافقی
  •  وکالت در دعاوی مهریه ، نفقه و اجرت المثل
  •  وکالت در دعاوی تمکین
  •  وکالت در دعاوی حضانت فرزند
  •  وکالت در کلیه دعاوی خانواده

محل درج پرسش حقوقی شما