تلفن رزرو ملاقات حضوری با وکلا

26155991

 

ساعات کاری

ساعت 4:00 بعد از ظهر الی 7:00 شب

 

حکم خیانت زن به شوهر چیست؟

سؤالات متداول در خصوص حکم خیانت زن به شوهر به شرح زیر می‌باشد:

حکم خیانت زن به شوهر چیست؟  حکم زنی که به شوهرش خیانت کند چگونه است؟

بصورت خلاصه می توان گفت ، شوهر داشتن زن یکی از موانع نکاح است و ازدواج با زن شوهردار ضمانت اجرای مدنی و کیفری دارد. زنا با زن شوهردار نیز دارای مجازات مدنی و کیفری است. اینک به توضیح بیش‌تر درباره ازدواج و زنا با زن شوهردار و حکم خیانت زن به شوهر می‌پردازیم.

ازدواج با زن شوهردار در مواد ۱۰۵۰ و 1051 قانون مدنی

شوهر داشتن مانع نکاح است و زن شوهردار نمی‌تواند بار دیگر ازدواج کند. اگرچه چند زنی در حقوق ما با شرایطی پذیرفته‌شده است ولی چند شوهری به‌هیچ‌وجه مجاز نیست. تعدد شوهر برخلاف نظم عمومی و موجب اختلاط نسل است و قانون هیچ‌یک از کشورهای متمدن آن را نپذیرفته است. برابر قانون مدنی، که از فقه اسلامی در این زمینه پیروی کرده، نکاح با زن شوهردار باطل است و به‌علاوه ممکن است موجب حرمت ابدی (همیشگی) ازدواج بین زن و مرد دوم گردد. ماده ۱۰۵۰ قانون مدنی دراین‌باره می‌گوید: «هرکس زن شوهردار را با علم به وجود علقه زوجیت و حرمت نکاح برای خود عقد کند عقد باطل و آن زن مطلقاً بر آن شخص حرام مؤید می‌شود». ماده ۱۰۵۱ اضافه می‌کند: «حکم مذکور در مادهٔ فوق در موردی نیز جاری است که عقد از روی جهل به تمام یا یکی از امور مذکورهٔ فوق بوده و نزدیکی هم واقع‌شده باشد. در صورت جهل و عدم وقوع نزدیکی، عقد باطل ولی حرمت ابدی حاصل نمی‌شود». بنابراین اگر کسی زن شوهرداری را با علم به وجود رابطهٔ زوجیت و حرمت نکاح برای خود عقد کند، این ازدواج هم باطل و هم موجب حرمت ابدی است؛ یعنی دیگر هیچ‌گاه، حتی پس از انحلال نکاح، آن مرد نمی‌تواند با این زن ازدواج کند. همین‌طور است اگر نکاح بدون علم به وجود رابطه زوجیت و ممنوعیت ازدواج یا یکی از این دو امر واقع‌شده و نزدیکی هم‌ روی داده باشد . اما اگر نکاح از روی جهل به دو امر مذکور یا یکی از آن‌ها منعقدشده و نزدیکی هم واقع نشده باشد نکاح باطل است، ولی زن بر مردی که او را عقد کرده حرام مؤید نمی‌شود. یعنی بعد از انحلال نکاح اول ، زن می‌تواند با آن مرد ازدواج کند. ازدواج با زن شوهردار جرم است و اگر منجر به مواقعه (نزدیکی) نگردد، طرفین این عقد باطل ، به شش ماه تا دو سال حبس یا جزای نقدی از سه تا دوازده میلیون ریال محکوم خواهند شد (ماده ۶۴۴ قانون مجازات اسلامی - تعزیرات و مجازات بازدارنده مصوب ۱۳۷۵). ضمناً عاقد در این زمینه به شش ماه تا سه سال حبس یا از سه تا هجده میلیون ریال جزای نقدی و تا ۷۴ ضربه شلاق محکوم خواهد شد و هرگاه سردفتر ازدواج و طلاق یا اسناد رسمی باشد برای همیشه از تصدی دفتر ممنوع خواهد گردید (ماده ۶۴۳ همان قانون).

زنا با زن شوهردار در ماده 1054 قانون مدنی

زنا با زن شوهردار موجب حرمت ابدی است (ماده ۱۰۵۴ قانون مدنی). بنابراین پس از انحلال نکاح به یکی از علل قانونی، مانند طلاق و فوت، نیز زن نمی‌تواند با زانی ازدواج کند، اعم از اینکه مرد در حال زنا عالم به شوهر داشتن زن باشد یا نه و اعم از اینکه زن نیز زناکار محسوب شود یا عمل او ناشی از اشتباه یا اکراه باشد، مدخوله به‌وسیله شوهر باشد یا غیر مدخوله. بلی اگر زن زانیه و مرد واطی به شبهه باشد، چنانکه از ماده ۱۰۵۴ برمی‌آید، حرمت ابدی حاصل نخواهد شد. " اگر مرد مکره (مجبور) به زنا با زن شوهردار شود آیا حرمت ابدی پدید خواهد آمد؟ در پاسخ می‌توان گفت عملی که با اکراه انجام‌شده باشد زنا محسوب نمی‌شود و برفرض اینکه زنا بر آن اطلاق شود، مادهٔ ۱۰۵۴ آن را دربر نمی‌گیرد، زیرا ماده منصرف به عملی است که با اختیار شخص انجام‌شده و جرم و قابل مجازات است و در صورت اکراه، عمل مرد جرم تلقی نخواهد شد. مجازات زنای محصن و محصنه یعنی زنای مرد دارای همسر و زن دارای همسر، با تحقق شرایط قانونی، رجم یعنی سنگسار کردن است (ماده ۸۳ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۷۰).

حکم خیانت زن به شوهر چیست؟

 %

تلاش جهت رضایت موکل

 %

موارد موفق در پرونده های ارجاع شده به این دفتر

 

سال سابقه وکالت تخصصی

 

تعداد پرسشها و پاسخهای ارائه شده توسط وکلای ما

درباره دفتر وکالت تخصصی طلاق

خدمات صادقانه / مناسب ترین حق الوکاله

دفتر وکالت تخصصی طلاق با سابقه 14 ساله در این زمینه افتخار دارد تا اعلام نماید تمامی پرونده های ارجاعی با دقت و در کمترین زمان ممکن توسط وکلای مجرب و آشنا به زیر و بم مواد قانونی تا حصول نتیجه مطلوب با تمام قوا پیگیری می گردد.

بر اين اساس، این مرکز دارای بیشترین سطح رضایت مشتری در زمینه دعاوی حقوقی خانواده بوده و وظیفه خود می داند تا این سطح بالای کیفیت را بیش از پیش حفظ نماید .

خدمات وکالت در دعاوی و مشاوره حقوقی تاکنون ارائه شده

  •  وکالت در دعاوی طلاق
  •  وکالت در طلاق توافقی
  •  وکالت در دعاوی مهریه ، نفقه و اجرت المثل
  •  وکالت در دعاوی تمکین
  •  وکالت در دعاوی حضانت فرزند
  •  وکالت در کلیه دعاوی خانواده

محل درج پرسش حقوقی شما