تلفن رزرو ملاقات حضوری با وکلا

26155991

 

ساعات کاری

ساعت 4:00 بعد از ظهر الی 7:00 شب

 

قانون ازدواج مجدد

چند نکته مهم:

مرد نمی‌تواند با داشتن زن ، همسر دوم اختیار کند مگر با رضایت همسر اول یا عدم قدرت همسر اول به ایفای وظایف زناشویی یا عدم تمکین زن از شوهر یا ابتلا زن به جنون یا امراض صعب‌العلاج یا محکومیت زن یا ابتلا زن به هرگونه اعتیاد مضر یا ترک زندگی خانوادگی از طرف زن یا عقیم بودن زن و یا غایب مفقودالاثر شدن زن.

لازم به ذکر است چنانچه مردی بدون ثبت در دفاتر رسمی ، به ازدواج دائم اقدام نماید، ضمن الزام به ثبت واقعه ، به پرداخت جزای نقدی محکوم می‌شود. 

همچنین اگر ازدواج دوم بدون اجازه دادگاه توسط دفاتر رسمی ثبت شود ، برای سردفتر خاطی مجازات در بر خواهد داشت.

 

ازدواج مجدد بعد از طلاق

سؤالات متداول در خصوص قانون جدید ازدواج مجدد به شرح زیر می‌باشد:

قانون جدید ازدواج مجدد چیست؟  ازدواج مجدد بعد از طلاق چگونه است؟  قانون ازدواج مجدد به چه نحو است؟  قانون ازدواج دوم چطور است؟  چگونه زن دوم بگیریم چگونه است؟  قوانین ازدواج مجدد به چه روش است؟

مواد قانونی مربوط به ازدواج مجدد از دو قانون حمایت خانواده مصوب سال 1353 و سال 1391قابل استنباط می‌باشد.

طبق ماده 16 قانون حمایت خانواده مصوب سال 1353، مرد نمی‌تواند با داشتن زن همسر دوم اختیار کند مگر در موارد زیر:

1- رضایت همسر اول.

2- عدم قدرت همسر اول به ایفای وظایف زناشویی.

3- عدم تمکین زن از شوهر.

4- ابتلا زن به جنون یا امراض صعب‌العلاج موضوع‌بندهای 5 و 6 ماده 8.

5- محکومیت زن وفق بند 8 ماده 8.

6- ابتلا زن به هرگونه اعتیاد مضر برابر بند 9 ماده 8.

7- ترک زندگی خانوادگی از طرف زن.

8- عقیم بودن زن.

9- غایب مفقودالاثر شدن زن برابر بند 14 ماده 8.

لذا با توجه به قانون فوق مرد می‌تواند با استناد به یکی از مواد فوق طی دادخواستی از دادگاه تقاضای تجویز ازدواج مجدد نماید.

مواردی که به‌عنوان قانون جدید ازدواج مجدد مطرح است و استنباط شده از قانون جدید حمایت از خانواده مصوب سال 91 است به شرح زیر می‌باشد :

طبق ماده۴۹ قانون جدید حمایت خانواده ، چنانچه مردی بدون ثبت در دفاتر رسمی ، به ازدواج دائم اقدام نماید، ضمن الزام به ثبت واقعه ، به پرداخت جزای نقدی درجه پنج  و یا حبس تعزیری درجه هفت محکوم می‌شود. پس با توجه به توضیح فوق اگر مردی نسبت به ازدواج دائم مجدد ، طی یک عقدنامه عادی اقدام نماید و آن را در دفاتر رسمی ثبت نکند ، به پرداخت جزای نقدی از هشتاد میلیون ریال تا یک‌صد و هشتاد میلیون ریال  و یا حبس تعزیری از نودویک روز تا شش ماه محکوم می‌گردد.

همچنین اگر ازدواج دوم بدون اجازه دادگاه توسط دفاتر رسمی ثبت شود ، طبق ماده 56 قانون جدید حمایت خانواده ، محرومیت درجه چهار موضوع قانون مجازات اسلامی از اشتغال به سردفتری را برای سردفتر خاطی در بر خواهد داشت.

لازم به ذکر است در قباله‌های نکاح، مطالبی تحت عنوان شرایط ضمن عقد چاپ‌شده که طرفین معمولاً با امضای ذیل هر یک از آن‌ها، بعضی یا کل آن‌ها را می‌پذیرند. یکی از این شروط ، دادن وکالت بلاعزل برای طلاق به زوجه است مشروط به اینکه زوج همسر دیگری بدون رضایت زوجه اختیار کند یا به تشخیص دادگاه نسبت به همسران خود اجرای عدالت ننماید ، در این حالت زوجه می‌تواند با رجوع به دادگاه و اخذ مجوز از دادگاه، پس از انتخاب نوع طلاق، خود را مطلقه نماید.

 

در خصوص ازدواج مجدد بعد از طلاق ، با توجه به اینکه اکثراً طلاق‌ها به‌صورت رجعی می‌باشد ، در صورت انقضای مدت عده و عدم احراز رجوع، واقعه طلاق محقق و قانونا ثبت می‌شود و در این صورت است که امکان ازدواج مجدد برای زوج و زوجه شرعاً و قانونا مهیا می‌گردد.

قانون جدید ازدواج مجدد

زیر مجموعه ها

دادخواست ازدواج مجدد,نمونه دادخواست ازدواج مجدد

 %

تلاش جهت رضایت موکل

 %

موارد موفق در پرونده های ارجاع شده به این دفتر

 

سال سابقه وکالت تخصصی

 

تعداد پرسشها و پاسخهای ارائه شده توسط وکلای ما

درباره دفتر وکالت تخصصی طلاق

خدمات صادقانه / مناسب ترین حق الوکاله

دفتر وکالت تخصصی طلاق با سابقه 14 ساله در این زمینه افتخار دارد تا اعلام نماید تمامی پرونده های ارجاعی با دقت و در کمترین زمان ممکن توسط وکلای مجرب و آشنا به زیر و بم مواد قانونی تا حصول نتیجه مطلوب با تمام قوا پیگیری می گردد.

بر اين اساس، این مرکز دارای بیشترین سطح رضایت مشتری در زمینه دعاوی حقوقی خانواده بوده و وظیفه خود می داند تا این سطح بالای کیفیت را بیش از پیش حفظ نماید .

خدمات وکالت در دعاوی و مشاوره حقوقی تاکنون ارائه شده

  •  وکالت در دعاوی طلاق
  •  وکالت در طلاق توافقی
  •  وکالت در دعاوی مهریه ، نفقه و اجرت المثل
  •  وکالت در دعاوی تمکین
  •  وکالت در دعاوی حضانت فرزند
  •  وکالت در کلیه دعاوی خانواده

محل درج پرسش حقوقی شما